ائلچین ELÇİN

تورک دیلی و ادبیاتی

كؤلنئر ائكسپرس قزئتی : " هامیمیز بیر آز تورك ساییلا بیله ریك‌ "

+0 بگندیم

كؤلنئر ائكسپرس قزئتی : ” هامیمیز بیر آز تورك ساییلا بیله ریك‌ “

 

 داش دؤورو واختیندا آلمانییا و دیگر بعضی آوروپا اؤلكه لرینده گلن جوتجولرین، آنادولو تورپاقلاریندان گلدیگی علمی اولاراق ثوبوت ائدیلدی. 

  كؤلن-ائكپرئسس قزئتی  ‘هامیمیز بیرآز تورك ساییلا بیله ریك ‘ باشلیغی ایله خبر یازمیشدیر. ماینز اونوئرسیتئدیندن آنتروپولوگ پروف. بورگئر داش دؤوروندن قالان اسكئلئتلر اوزرینده آپاردیغی آراشدیرمالار نتیجه سینده غربی آنادولودان آوروپایا كؤچدویونو ثوبوت ائتمیشدیر. 

بو آراشدیرما اصلینده حئیوانلار اوزه رینده آپاریلمیشدیر آنجاق سونرادان  اینسانلار اوزرینده آپاریلمیش بو نتیجه یه گلینمیشدیر.

 

 

Alman basınında ilginç iddia: "Hepimiz biraz Türküz"


 

Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerine M.Ö. 7000 yılında gelen çiftçilerin, Anadolu topraklarından geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığı bildirildi.

 

 

Alman “Kölner Express” gazetesi, “Hepimiz biraz Türküz” başlığıyla verdiği haberde, Mainz Üniversitesinden antropolog Prof. Dr. Joachim Burger’in Taş Devri döneminden kalan iskeletler üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre, o dönemin insanlarının Batı Anadolu’dan Avrupa’ya göç ettiğinin bilimsel olarak tespit edildiğini yazdı.


Bölgeden o dönemde Avrupa’ya gelen insanların evcil hayvanları da beraberinde getirmiş ve yerleşik olan insanlarla çok az ilişki içinde bulunmuş olduğunu da ifade eden Burger, bu araştırmayı aslında bazı hayvanların Avrupa’ya nasıl geldiğini incelemek amacıyla yaptıklarını kaydetti.





 



آچار سؤزلر : تورک,